Nazomer en Herfst tips voor de kat

Hier lees je een paar handige nazomer en herfst tips voor de kat. Het is nazomer en het wordt binnenkort weer herfst, dus meer regen, kou en vallende bladeren. Voor veel katten is dit een reden om weer meer binnen te zijn, lekker op een knus en warm plekje. Gezellig toch?

Het is handig om rekening te houden met sommige dingen.

Omdat de meeste katten niet van “hondenweer” houden, zijn ze meer binnen en bewegen een stuk minder. Let er daarom op dat de kat niet teveel aankomt. Speel bijvoorbeeld meer met je kat of geef hem of haar lightvoeding of voeding speciaal voor de binnenkat.

Altijd een warm plekje

Zorg altijd voor een warm plekje waar je kat zich kan opwarmen nadat hij of zij lekker buiten is geweest. Sommige katten echter trekken zich helemaal niets aan van welk weer dan ook, de echte avonturiers onder de katten. Maar ook hier geldt dat je rekening moet houden met sommige dingen. Zorg dat je kat altijd naar binnen kan om de warmte op te zoeken en heel belangrijk is een lekker warm plekje in huis natuurlijk:)  Een hangmatje aan de radiator is de uitvinding van de eeuw voor een kat!

Altijd laten chippen

Het is heel belangrijk om je kat altijd te laten chippen en te registreren op jouw naam. Is het weer onrustig, dan is de kat dat vaak ook. Zo zoeken ze naar schuilplekjes onder auto’s of een openstaand schuurtje en is de kans op per ongeluk weglopen groter. Zorg dus dat je kat is gechipt en zo altijd weer op zijn pootjes bij jou terecht komt.

Langer donker

Het wordt weer eerder en langer donker en dat betekend dat je kat minder goed zichtbaar is. Dus is jouw kat veel op pad in het donker, dan is het misschien handig hem een reflecterend halsbandje te laten dragen (let wel, met een safety-clip of elastiek voor de veiligheid).

Teken, vlooien en herfstmijt

Ook in de herfst kan je kat last hebben van teken en omdat de verwarming binnen aanstaat kunnen vlooien zich hier heerlijk nestelen. Behandel je kat daarom altijd preventief met een goed middel tegen vlooien en teken. Omdat het weer iets vochtiger is, komt herfstmijt ook wat vaker voor, deze kun je herkennen met het blote oog. Ze zijn namelijk oranje van kleur en goed te behandelen met een goed vlooienmiddel.

Antivries

Antivries in de ruitensproeiers bevat de stof ethyleenglycol, deze stof bevat een feromoon dat katten aantrekkelijk vinden, waardoor ze aan de autoruit kunnen gaan likken. Dit is erg giftig voor je kat! Het tast de nieren aan. Symptomen van deze vergiftiging zijn,- dronkenmansgang en neurologische problemen. Bij twijfel altijd je dierenarts raadplegen!