Leuke Kattenweetjes

Senior kat

Katten zijn bijzondere en vooral eigenzinnige dieren , er zijn dan ook talloze leuke kattenweetjes. In dit artikel hebben we er een paar op een rijtje gezet.

ZZzslapen….

Slapen is één van de favoriete bezigheden van je kat. Een kat slaapt tot wel 70% van de dag! Dus een kat van van 9 jaar oud is eigenlijk maar 3 jaar wakker geweest. Wat een heerlijk luizenleventje.

Katten kunnen een stem herkennen van hun baasje

Katten herkennen de stem van hun baasjes, al reageert een kat niet zoals een hond dat zou doen, katten reageren graag op hun eigen tempo in hun eigen bepaalde tijd. Toch zal je kat niet op een vreemde stem reageren die hem aanroept.

Taurine is een stofje die katten nodig hebben om goed te kunnen zien.

Daarom zit deze stof ook in het voer verwerkt. Katten hebben dan ook een erg goed nachtzicht. Omdat de pupillen zich verwijden zodra het donkerder wordt past hun zichtvermogen zich daarop aan. Maar is het volledig donker zonder enige lichtbron zien katten ook niets.

Katers zijn meestal linkspotig en poezen rechtspotig

Als je goed oplet tijdens het spelen van je kat zul je zien dat hij of zij een voorkeur heeft om handelingen uit te voeren met één van zijn poten. Bij poezen is dit meestal rechts en katers meestal links.

Krabben aan jouw favoriete stoel is lief bedoeld.

Dit vind jij misschien vervelend maar het is eigenlijk heel lief bedoeld. Katten bakenen graag af wat van hen is (hun eigendom) dus ook alles wat naar jouw ruikt. Hiermee zegt de kat eigenlijk dat hij je graag mag!

De “creepy stare”

Doet jouw kat ook wel eens heel eng naar jouw staren? Dit is niet boos bedoeld maar juist dat de kat erg op jouw gesteld is. Om de blik te beantwoorden kun je hem aankijken terwijl je langzaam knippert met je ogen, je zult zien dat een kat ook langzaam terug zal knipperen. Dit betekend in onze taal : Ik mag jouw echt heel graag en voel me veilig en op mijn gemak bij jou.

Een dode muis op je deurmat.

Iedereen met een kat in huis kent dit wel, een dood dier voor de deur of soms zelfs in huis. De kat ziet jouw als een soort surrogaat familie, en dus willen ze ons iets leren over het jagen net zoals een kat bij hun kittens zou doen. Dit is een vorm van affectie jegens zijn surrogaatfamilie. Is dat niet lief…?

Katten komen bijna altijd op hun pootjes terecht.

Katten zijn echte atleten, dit moet ook want ze jagen immers op kleine en snelle prooien. En soms gaat de manoeuvre wel eens fout. Dus katten weten instinctief hoe ze zich moet laten vallen. Dit doen ze door een soort wokkel manoeuvre. Dus ze draaien eerst hun hoofd, bovenlijf en voorpoten en als laatste draaien achterpoten en staart mee, zo breken ze als het ware hun val.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *